Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lettsaltet torskefilet
150 g fiskefilet av hvit fisk
3 dl melk
50 g mel
50 g smør
6 egg
1 sjalottløk
1 dl tørr hvitvin
2 kvister frisk estragon
malt muskat
salt
hvit pepper
Legg de hvite fiskefiletene, eksempelvis sjøtunge eller annen flatfisk over i et fat som "passer" akkurat. Strø over finhakket sjalottløk, hakket estragon og 1 ts nykvernet hvit pepper, opg hell til slutt over vinen. Dekk til og la det trekke i 2 timer i kjøleskap.
Skyll torskefiletene forsiktig i kaldt vann og legg den i en sautépanne eller vid kjele. Dekk fisken såvidt med vann og kok sakte opp. Skru ned varmen og la fisken trekke i 5 min., og skum av om nødvendig. Ta opp torskefiletene med hullsleiv og avkjøl.
Skill eggene. Lag en hvit saus: Smelt smøret, ta kjelen av platen og ha i alt melet på én gang. Rør godt til alt er absorbert, sett kjelen tilbake på platen på svak varme og la sausen koke i 2 minutter, uten at den tar farge. Spe med melken mens du rører hele tiden. La det koke enda 2 minutter. Ta kjelen av platen og la sausen bli avkjølt før eggeplommene røres inn, én om gangen.
Ta de hvite fiskefiletene ut av marinaden, tørk dem og skjær dem i små biter. Mos torskefileten til en fin deig - bruk gjerne food processor - og bland den i den hvite sausen. Smak til med salt, pepper og nyrevet muskat.
Visp eggehvitene stive med en klype salt. Bland en fjerdedel av eggehvitene inn i sausen, rør deretter forsiktig inn resten, litt om gangen. Bland hele tiden nedenfra og opp, for å få inn mest mulig luft. Vær lett på hånden.
Smør og dryss med mel i en stor form (som tar ca 1,5 l) eller 6 porsjonsformer. Bank godt av overflødig mel. Ha i et lag fisk- og sausblanding, litt av de marinerte fiskebitene, et nytt lag fisk- og sausblanding, fiskebiter, og avslutt med fisk og saus. Før en kniv langs kanten av formen for å lage et lite "mellomrom", og trykk sufflé-røren lett inn mot midten, dette letter hevingen av suffleen.
Stekes nederst i ovnen på 180 C i 40-45 min. for en stor form. Ca. 25-30 min. for porsjonsformer, uten å åpne ovnsdøren under stekingen.
Server suffleen rykende vvarm, gjerne pyntet med estragon.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt