Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg torsk i skiver
1 rogn
vann
salt
300 g lever
2 dl vann
1 ss løk, hakket
1/4 laurbærblad
1/2 ts salt
nykvernet pepper
1/2 ts eddik
Torsken skal trekkes som beskrevet. Men først stelles rogn og lever.
Skyll rognen og pakk den inn i matpapir. Da er det mindre fare for at den skal koke i stykker. Kok rognen forsiktig i saltet vann i 25 - 40 minutter etter tykkelsen på rognen.
Rens leveren fri for hinner og galleganger. Legg leverbitene etter hvert som de er befridd fra galleganger over i en liten kjele. Tilsett løk, laurbærblad, salt, pepper og eddik. La leveren få et oppkok og så trekke i 6-8 minutter.
Kok torsken slik at alt er ferdig samtidig. Pakk ut rognen og skjær den i skiver. Anrett torsk og rogn sammen. Legg på sitronbåter. Lever serveres i en skål for seg. Kokte poteter, gulrøtter og flatbrød hører til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt