Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lettsaltet torsk
6 dl olivenolje
2 dl kremfløte
salt
hvit pepper
½ ts revet muskat
2 poteter
Fyll vann i en romslig kjele, og kok opp. Del fisken i biter, legg i kjelen når vannet koker, og trekk den fra varmen. La fisken trekke i 8 minutter. Ta den opp med en hullsleiv, og fjern skinn og bein. Del fisken så fint som mulig.
Varm opp 2 dl olje i en kasserolle, og slipp i fisken. Skru ned på lav varme og bearbeid fisken med en tresleiv. Når massen har blitt fin og slett trekkes kasserollen fra varmen. Fortsett å bearbeide fiskemassen, mens du annenhver gang sper på med resten av olivenoljen og kremfløten.
Kok potetene møre og knus dem til puré med et puréjern, og løft inn i fiskemassen sammen med salt og pepper etter smak.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt