Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl langkornet ris
1 ts salt
4 dl vann
400 g torskefilet
salt
sitron
olje til fritering
1 boks fruktcocktail, ca 425 g
Frityrrøre:
2 dl hvetemel
1/2-1 ts karri
1/2 ts salt
1 1/2 dl melk, øl eller vann
1 stivpisket eggehvite
Kok risen med salt og vann i ca. 18 minutter, eller følg anvisningen på pakningen.
Skjær fiskefiletene i brede strimler, ha på salt og sitronsaft.
Rør sammen mel, karri, salt og væske til frityrrøren. La den stå og svelle litt. Bland inn eggehviten.
Varm opp oljen til 180 C.
Dypp fiskestrimlene i frityrrøren, og la dem koke - noen om gangen - i oljen til de har fått pen farge. Legges til avrenning etterhvert på kjøkkenpapir.
Legg den løskokte risen i bunnen av serveringsfatet, plasser fisken oppå sammen med godt avrent fruktcocktail.
Det smakes ekstra godt å servere fruktcocktail varm. Den varmes i noe av sin egen kraft, gjerne fiffet opp med litt konjakk.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt