Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g skreifilet
KORIANDERDEKKE:
1 dl griljernmel
1 ss revet parmesanost
1 dl frisk koriander
1 ss smør
salt
pepper
RISOTTO:
150 g risottoris
1 finhakket sjalottløk
6 dl grnnsakbuljong
3 ss olivenolje
2 vårløk i tynne ringer
2 tomater
3 ss revet parmesanost
1 ss smør
salt
pepper
SAUS:
400 g finhakket vannmelon
1 ts karri
50 g smør
2 ss frisk finhakket gressløk
salt
pepper
Bland alle ingrediensene til korianderdekket godt i en morter. Fordel massen jevnt mellom to ark bakepapir og press utover slik at du får en 2 millimeter tykk flate. Sett i kjøleskap så den blir fast. Skjær den i stykker i samme størrelse som skreistykkene.
Ta for deg risottoen: Surr løken myk i olje. Tilsett ris og surr med løk og olje et par minutter. Tilsett 2 dl grønnsakbuljong og kok opp. Kok til all væsken er absorbert, tilsett mer buljong og kok videre. Fortsett inntil risen er myk, uten å ha grøtkonsistens. Sett til side.
Surr karrien i litt olivenolje i 1 minutt. Tilsett vannmelon og kok til den moser seg. Mos gjennom sikt.
Skjær fisken i serveringsstykker og dryss salt og pepper over. Stek fiskestykkene raskt på alle kanter i en god varm panne. Legg dem over i en ildfast form. Dekk toppen med korianderdekke og stek ferdig i stekeovn ved 200 C.
Varm risottoen med litt vann og smør. Tilsett vårløk, tomater og parmesanost. Smak til med salt og pepper og la risottoen bli godt varm.
Varm sausen og pisk inn smøret bit for bit. Ha i noen biter vannmelon og frisk gressløk. Smak til med salt og pepper. Anrett risotto midt på tallerkenen, legg fisken over og sausen omkring.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt