Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg torskeskiver eller filetskiver
3 ss salt pr. liter vann
Tilbehør:
kokte poteter
gulrøtter
Sandefjordsmør (se tilbehør)
Kok opp en vid kasserolle med vann tilsatt salt. Ta kasserollen av platen og legg i fisken. Sett kasserollen på platen igjen og la vannet såvidt nå kokepunktet. Ta kasserollen til side og la fisken trekke til den er kokt, 5-6 minutter.
Ta fisken forsiktig opp og legg den over på varme tallerkener eller fat.
Alternativt tilbehør til juletorsken er andre grønnsaker eller en grønnsakblanding. Velg en hvitvinsaus eller en annen saus i stedet for Sandefjordsmør.
Skjell og kreps passer godt som tilbehør.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt