Flere resulteter finnes under oppskriften
4 stk torskefilet á 180 g
hvetemel
salt
pepper
olje
8 store poteter
smør
20 svarte oliven
2 hvitløksfedder
1 fennikel
usaltet smør
tørr hvitvin
salt
pepper
Rens fennikel og skjær i båter. Fjern stilker. Fordel topper og gress på to godt smurte folieark. Salte og pepre. Brett folien opp og slå på en god skvett tørr hvitvin. Brett sammen og pakk tett, settes i form med skjøten opp. Stek på 220 C i 20-25 min.
Skrell poteter og skjær i terninger. La dem koke seg myke i lettsaltet vann. Slå av vannet. Mos potetene og rør inn en god smørklatt. Hakk sorte oliven og press hvitløk. Bland det godt inn i potetsalaten. Smak til med pepper og salt. Ha olje i stekepannen og la den bli skikkelig varm. Skjær et par gode snitt i skinnet og vend fisken lett i mel med salt og pepper. Legg stykkene i pannen med skinnsiden ned. La dem stekes skikkelig gylne og sprø. Snu og la fisken steke på den andre siden. Trekkes litt gjennom ettervarmen.
Serveres med kraftig rødvinssaus laget med kjøttglace til den stekte torsken.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt