Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg halestykker av torsk
salt
smør
1 dl seterrømme
1 dl kulturmelk eller yoghurt
Rens, fileter og vask fisken. Dryss rikelig med salt på begge sider av fisken, og la den ligge 2-3 timer i kjøleskapet.
Skyll saltet av fisken, og heng den til tørk natten over på et luftig sted.
Lettrøk fisken i 2-4 timer. Flå skinnet av og la helst fileten være hel.
Brun fileten raskt i smør på begge sider. Reduser varmen og spe med en blanding av rømme og kulturmelk. La fisken surre på svak varme til den er gjennomtrukket.
Anrett fisken på fat med sausen over. Kokte gulrøtter og kokte poteter serveres til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt