Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl kokte linser, hvite bønner eller kikerter
3 kokte poteter
1 egg
1 liten løk
1 krm salt
½ ts merian eller oregano
margarin eller smør
Det er lettest å lage biffene ved hjelp av en hurtigmikser eller stålkniven på food processoren. Legg da alt bortsett fra krydder og fett i blandeskålen. Kjør det i ca 1 minutt til en jevn masse. Smak til med litt salt og smuldret urtekrydder.
Eller mos de kokte belgvekstene med en gaffel, skrell og riv potetene, skrell og finhakk løken. Bland inn egg, salt og smuldret urtekrydder.
Form biffene på en fjel skylt i vann, eller legg røren i pannen med en skje. Brun fettet, legg i biffene og stek dem gyllenbrune på begge sider.
Server med brød, råkostsalat eller stekt løk og potetmos.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker