Flere resulteter finnes under oppskriften
900 g store poteter
450 g frisk spinat
2 egg
400 g mager kremost
1 ss grovkornet sennep
3 ss hakkede friske urter
salt
nymalt svart pepper
Varm ovnen til 180 C. Kle en dyp 23 cm kakeform med bakepapir. Legg potetene i en stor kjele, dekk med kaldt vann, kok opp og la koke i 10 minutter. Hell av vannet og la potetene avkjøles noe før de skjæres i tynne skiver.
Vask spinaten og legg den i en stor kjele med kun det vannet som henger igjen på bladene. Legg på lokk og la det koke til bladene faller sammen. Rør om én gang. La bladene renne godt av i dørslag og klem ut all overskytende væske. Finhakk spinaten.
Visp eggene med kremost og sennep og rør inn hakket spinat og friske urter, f.eks. gressløk, persille, kjørvel eller engsyre.
Legg potetskivene i den forede formen. Legg dem i sirkler fra ytterkanten av formen og inn mot midten. Dekk med en skjefull av kremostblandingen og smør utover. Fortsett å fordele ingrediensene lagvis og dryss på salt og pepper underveis, til alle potetene og kremostblandingen er fylt i. Dekk formen godt med folie og sett den i en langpanne.
Fyll langpannen med kokende vann til det står halvveis opp på formen og stek den i 45-50 minutter. Serveres varm eller kald med salat.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker