Flere resulteter finnes under oppskriften
2 l vann
500 g hurtigpolenta
olje til smøring
12 store modne tomater i skiver
4 hvitløkfedd i tynne skiver
2 ss finhakket frisk oregano eller merian
1 kopp svarte oliven uten stein
salt
nymalt svart pepper
2 ss olivenolje
Kok opp vannet i en stor kjele. Tilsett polenta. Trykk ut eventuelle klumper med tresleiv og la det småkoke i 5 minutter til det tykner.
Trekk kjelen av platen og hell polentaen i en form, 23 x 33 cm. Glatt ut polentaen med en palettkniv og la den avkjøles.
Varm ovnen til 180 C. Stikk ut ca 12 polentasirkler, med glass eller utstikkerjern, ca 7,5 cm i diameter. Løft sirklene forsiktig ut av formen med palettkniv og anrett dem i en lett smurt ildfast form slik at de så vidt overlapper hverandre.
Legg tomater, hvitløk, oregano eller merian og oliven lagvis oppå polentaen og krydre med salt og pepper. Dynk med olivenolje og sett formen utildekket i ovnen i 30-35 minutter. Serveres omgående.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker