Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss olivenolje
1 løk i terninger
1 hakket hvitløkfedd
1 ts garam masala
1 ts medium sterk karri
½ ts knuste kardemommebelger
250 g brune linser
2 skåldede og hakkete tomater
175 g spinat i strimler
saften av 1 sitron
havsalt
nykvernet svart pepper
Varm oljen i en kjele, ha i løk og la den surre i 5 minutter. Tilsett hvitløk, garam masala, karri og kardemomme, bland godt og la det surre videre i 3 minutter.
Ha i brune linser og 5 dl vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter under stadig omrøring.
Når linsene er myke, har du i tomater, spinat, sitronsaft, salt og pepper. Rør godt og server glovarmt eller varmt.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker