Flere resulteter finnes under oppskriften
250 gr. tørkede frukter
1 glass fruktjuice eller lett hvit- eller rødvin
vann etter behov
1 liten kardemommestav
2 ss. sukker
Legg de tørkede fruktene i bløt over natten. Sil av vannet, og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en gryte. Hell over vann, slik at ingrediensene ligger i bløt. Kok så opp på svak til middels varme i 50 minutter, under gradvis omrøring. Tilsett vann etter behov underveis. Juicen kan du helle over ca. 10 minutter før kompotten er ferdig. Fruktkompotten kan serveres både varm og kald.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker