Flere resulteter finnes under oppskriften
6 middels store poteter i kuber
6 dl olje for dypfritering
2 ts gurkemeie
salt
Varm oljen i en liten gryte til den er så varm at du kan føle varmen ved å ha hånden over. Frityrstek deretter potetbitene i to eller tre omganger. Terningene skal få en gyllenbrun farge, noe som tar 5-7 minutter ved rett temperatur. Legg de friterte potetene i en sil, så de får renne av seg.
Bland gurkemeien og saltet i et stort fat, og hell i potetene. Disse må ristes rundt i fatet til de får en fin gulfarge og en salt smak. Hold potetene varme ved 80 C til de serveres sammen med sommergryta.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker