Flere resulteter finnes under oppskriften
4 faste pærer
2 1/2 dl tørr eplesider
tynnstrimlet sitronskall
1 kanelstang
2 ss brunt sukker
1 ts arrowrot
1 ss kaldt vann
malt kanel til dryssing
kremfløte til servering
Skrell pærene, men la dem være hele med stilken på. Legg dem i en kjele med sider, sitronskall og kanelstang. La småkoke i 15-20 minutter eller til de er myke.
Ta opp pærene. Kok inn laken uten lokk til det halve. Ta opp sitronskall og kanelstang og rør i sukkeret.
Rør arrowrot og vann glatt i en liten bolle og rør det inn i laken. Kok opp og rør om til blandingen er tykk og klar.
Hell sausen over pærene og strø over med malt kanel. Avkjøl litt og server pærene varme, eventuelt med kremfløte.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker