Flere resulteter finnes under oppskriften
3 auberginer i skiver
5 ss olivenolje
2 store løk, finhakket
hakkede tomater, to bokser á 400 g
1 ts blandede urter
2-3 hvitløksfedd, knust
6 plater fersk lasagne
salt
nymalt svart pepper
frisk salvie til pynt
Ostesaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1/2 ts engelsk sennep
125 g revet moden cheddarost
1 ss revet parmesanost
Legg aubergineskivene lagvis i et dørslag og strø litt salt mellom hvert lag. La skivene ligge i 1 time, skyll godt og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Varm 4 ss av oljen i en stor stekepanne, stek aubergineskivene på begge sider og la dem renne av på kjøkkenpapir. Ha resten av oljen i pannen, surr løken i 5 minutter og tilsett tomater, urter, hvitløk, salt og pepper. Kok opp og la det småkoke under lokk i 30 minutter. Varm ovnen til 200 C.
Smelt i mellomtiden smøret til ostesausen i en kjele, tilsett mel og la det koke i 1 minutt under omrøring. Rør inn melken, litt etter litt. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn sennep og ost. Smak til.
Anrett halvparten av aubergineskivene i en ildfast form og tilsett tomatsausen. Legg tre ark lasagne oppå. Gjenta lagene. Hell ostesausen over o stek lasagnen i 30 minutter. Pynt med salvie og server omgående.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker