Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g siktet hvetemel
125 g smør
25 g revet pecorino- eller parmesanost
4-6 ss kaldt vann
hvetemel til utkjevling
2 små purreløk i skiver
75 g små broccolibuketter
1 1/2 dl melk
2 egg
2 ss kremfløte
noen klyper malt muskatblomme
salt
nymalt svart pepper
15 g ristede mandelspon til pynt
Bland hvetemel, smør og ost i matmølle til konsistensen er som grove brødsmuler. Tilsett salt og akkurat nok vann til at deigen kan trilles til en kule. Avkjøles i 15 minutter.
Varm ovnen til 190 C. Kjevle ut deigen på et melstrødd bord og ble fire 10 cm tartelettformer. Legg matpapir oppå og fyll med tørkede erter. Stek formene i 15 minutter, fjern erter og papir og stek dem 5 minutter til, slik at de blir tørre.
Ha purre og broccoli i en kjele sammen med melken og la det småkoke 2-3 minutter. Sil melken i en liten bolle og pisk inn egg, fløte, muskatblomme, salt og pepper.
Ha purre og broccoli i paiformen og hell eggeblandingen over. Stek tartelettene i 20 minutter eller til fyllet akkurat stivner. Dryss ristede mandler over før servering.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker