Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten løk
50 g smør
1 ss olivenolje
600 g helt modne tomater
salt
sort pepper
1 ts finklippet persille
1 fedd knust hvitløk
2-3 blader frisk basilikum og/eller merian
Rens og finhakk løken, og surr den i smør og olje. Skyll tomatene, skjær dem i småbiter og tilsett dem og resten av ingrediensene.
La tomatsausen koke uten lokk over svak varme i ca 20 minutter. Kjør sausen i hurtigmikser eller mos den gjennom en fin sikt. Smak til med krydder og krydderurter.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker