Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g små auberginer
4 ss olivenolje
Pesto:
En stor bunt basilikum
75 g ristede pinjekjerner
1 hvitløkfedd
75 g parmesanost, revet
6-8 ss olivenolje
havsalt
nykvernet svart pepper
Del auberginene i to på langs, og legg dem på en smurt plate. Drypp over olivenolje, og stek dem ved 190 C i 15-20 minutter. Snu dem, og stek dem i ytterligere 15 minutter.
Til pestoen har du basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan, olivenolje og krydder i en food processor eller hurtigmikser og kjører til en glatt puré. Når auberginene er ferdig, heller du pestoen over og serverer dem kalde eller varme.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker