Flere resulteter finnes under oppskriften
10 middels store poteter i 3 mm tykke skiver
1 fedd hvitløk
4 ss smør eller margarin
salt
nykvernet pepper
2 dl fløte
Skyll potetene i kaldt vann for å fjerne noe av stivelsen og tørk dem med kjøkkenpapir. Gni formen med hvitløkfeddet og smør den godt. Legg potetene i formen, dryss salt og pepper mellom lagene. Drypp fløten over og legg resten av smøret oppå i små klikker. Legg på lokk eller dekk formen med folie.
Stek midt i ovnen ved 150 C i 3/4 - 1 time eller til potetene er helt møre. Ta av folien og øk varmen til 200 C. Stek i 10 minutter eller til overflaten er pent brun. Serveres nylaget.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker