Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, presset
1 stor løk, hakket
1 rød paprika, renset og hakket
1 stor gulrot, hakket
2 søtpoteter, skåret i terninger
1 squash, skåret i biter
1 ts blandede tørkede urter
1 laurbærblad
400 g hermetiske hakkede tomater
3 dl grønnsakkraft
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske røde bønner, skylt og avrent
200 g aspargesbønner, delt i to
75 g grovbrødsmuler
2 ss hakket frisk persille
Varm opp 1 ss av oljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i hvitløk, løk, paprika, gulrot, søtpotet og squash. Stek forsiktig under omrøring i 3-4 minutter, til grønnsakene begynner å gylne.
Tilsett tørkede urter, laurbærblad, tomater, kraft, tomatpuré og røde bønner. La det hele få et oppkok, slå ned varmen, dekk til med lokk og la småkoke i 25-30 minutter, til grønnsakene er møre. Ha i aspargesbønnene 10 minutter før koketida er omme. Hell grønnsakene opp i et ildfast fat.
Bland brødsmulene sammen med persillen og fordel det utover grønnsakblandingen. Stenk resten av oljen oppå, sett fatet på øverste rille under stekeovnsgrillen og la det steke til brødsmulene er gylne.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker