Flere resulteter finnes under oppskriften
4 paprika
3-4 dl ris som er kokt i grønnsakbuljong
1 løk
3 fedd hvitløk
2 skåldede tomater
hakket persille
2-3 ss hakket sort oliven
olivenolje
Skjær toppen av paprikafruktene og behold dem som lokk. Rens fruktene forsiktig for frø og frøholdere. Sett dem i smurt form for å fylle dem.
Hakk løk og hvitløk, og stek det blankt i olivenolje. Grovhakk tomatene og ha dem i sammen med noe av persillen. La det surre et par minutter og rør inn risen og det andre. Smak til med nykvernet pepper. Stapp fyllet i paprikaene, sett på lokkene og sett formen i ovn på 200 C i 30-40 C i 30-40 minutter.
Serveres til fisk eller kjøtt, eller bare med brød til.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker