Bruksanvisning
Sikt hvetemel, salt og sennep til paiskallet i en bolle. Smuldre i margarin og ost. Tilsett vannet og bland til en deig. Dekk til og avkjøl i 30 minutter.
Smelt i mellomtiden smøret til fyllet i en panne, ha i løken og surr i 10 minutter slik at den blir myk, men ikke brun. Rør om iblant. Ha i eple og la det surre i 2-3 minutter, trekk pannen av varmen og la fyllet avkjøles.
Varm ovnen til 200 C. Kjevle ut deigen og kle en lett smurt 20 cm springform. Avkjøl i 20 minutter. Kle paiskallet med matpapir og fyll med tørkede erter. Stek skallet i 20 minutter.
Visp sammen egg, fløte, urter, sennep, salt og pepper. Riv tre firedeler av osten og rør den i eggeblandingen, skjær resten av osten i skiver og legg til side. Når paiskallet er stekt, fjerner du erter og matpapir og heller i eggeblandingen.
Legg osteskivene på toppen. Skru ned varmen til 190 C. Sett terten i ovnen i 20 minutter til fyllet så vidt er stivnet.
Serveres varm eller lunken med en salat.