Flere resulteter finnes under oppskriften
2 x 200 g kartonger tofu i terninger
2 ss lys soyasaus
2 ss jordnøttolje
Krydderpasta:
1 liten løk, hakket
2 friske grønne chilipepperfrukter, renset
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts revet ingefærrot
1 ts revet limeskall
saften av 1 lime eller liten sitron
2 ts korianderfrø, knust
2 ts spisskummenfrø, knust
3 ss hakket frisk koriander
1 ss soyasaus
1 ts sukker
25 g kremet kokosnøtt oppløst i 1 1/2 dl kokende vann
tynne skiver frisk rød chilipepper
limeskiver
Vend tofuterningene i soyasause og la dem marineres ca 15 minutter mens du lager krydderpastaen.
Bland løk, chili, hvitløk, ingefær, limeskall og -saft, koriander- og spisskummenfrø, frisk koriander, soyasaus, sukker og kokosnøtt i matmølle.
Varm oljen godt i en wokpanne eller stor stekepanne. La tofuterningene renne av. Legg dem i wokpanne og stek på høy varme under omrøring i 5-8 minutter til de er brune på alle sider og passe faste. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av.
Tørk av pannen. Hell i krydderpastaen og rør godt over middels varme. Ha tofuterningene tilbake i pannen og bland med krydderblandingen til de er gjennomvarme. Pynt med rød chilipepper og limeskiver og server ris til.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker