Flere resulteter finnes under oppskriften
en neve frisk basilikum
2 fedd hvitløk
35-50 g valnøttkjerner
1 ts salt
50 g revet parmesanost
1/2-3/4 dl olivenolje
Sausen kan lages i morter eller hurtigmikser. Skyll urtene og fjern stilkene.
Hakk bladene litt, tilsett valnøttkjerner, renset hvitløk, salt og ost, og støt eller hakk alt til en pasta.
Tilsett olje, litt om gangen som når du lager majones, og rør kraftig til den ferdige sausen har konsistens som rørt smør.
Hvis ikke sausen skal brukes straks bør den oppbevares i kjøleskap.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker