Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts malt gurkemeie
7, 5 dl varm grønnsakbuljong
6 ss olivenolje
2 store løk i skiver
3 hvitløksfedd, hakket
2 3/4 dl langkornet ris
50 g villris
175 g hakket gresskar eller squash
175 g gulrøtter skåret i fyrstikkstrimler
1 gul paprika i strimler
4 tomater, hakket og flådd
115 g østerssopp delt i fire
salt
nymalt svart pepper
strimler av rød, gul, grønn paprika til pynt
Ha gurkemeie i en liten bolle sammen med 3 ss av den varme grønnsakbuljongen. Varm i mellomtiden oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne. Fres løk og hvitløk 2-3 minutter.
Tilsett ris og villris og rør om i 2-3 minutter til det er dekket av olje. Ha resten av buljongen i pannen sammen med gresskar eller squash og gurkemeien og buljongen den har ligget i. Rør om mens det koker opp og skru varmen godt ned. Legg på lokk eller folie og la det trekke ca 15 minutter.
Tilsett gulrøtter, paprika, tomater, salt og pepper, legg på lokket igjen og la det putre ved svak varme ytterligere 5 minutter eller til risen er nesten ferdigkokt.
Tilsett østerssopp, smak til og la det koke uten lokk akkurat så lenge at soppen blir myk, uten at paellaen blir bløt og klebrig. Pynt med paprikastrimler og server omgående.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker