Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g langkornet ris, kokt
2 egg, lett sammenpisket
75 g reven mozzarellaost
50 g fint strøbrød
salt
nymalt svart pepper
olje til steking
dillkvister til pynt
Aïoli:
1 eggeplomme
noen dråper sitronsaft eller eddik
1 stort hvitløkfedd, knust
2 1/2 dl olivenolje
La den kokte risen renne godt av og avkjøles noe, deretter blander du inn egg, ost, salt og pepper.
Form risblandingen til 16 like store boller, vend dem i strøbrød og trykk strøbrødet godt fast. Avkjøles i 20 minutter.
Ha i mellomtiden eggeplomme, sitronsaft eller eddik, hvitløk samt eventuelt salt og pepper til aïolien i en bolle og pisk det sammen. Pisk inn oljen, dråpe for dråpe, og pisk godt hele tiden slik at du får en tykk blank majones. Dekk til og avkjøl før servering.
Varm oljen i en stekepanne og stek risbollene i to omganger, 4-5 minutter hver eller til de er sprø og gylne over det hele.
La risbollene renne av på kjøkkenpapir og hold dem varme til de skal serveres, før de pyntes med dill og serveres med aïoli.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker