Flere resulteter finnes under oppskriften
2 purreløk i skiver
2 ss melk
1 ts appelsinsaft
75 g stiltonost smuldret eller terninger
8 flak filodeig
2 ss smeltet smør
nymalt svart pepper
friske korianderkvister til pynt
Kok purreløkstrimler forsiktig i melk og appelsinsaft 8-10 minutter til de er ordentlig myke, deretter smaker du til med pepper. La løkblandingen avkjøles noe før du rører inn osten.
Varm ovnen til 200 C. Legg et deigflak på bakeplaten, pensle med smør og del de i to til en avlang remse. Legg 1/16 av purre- og osteblandingen i nedre høyre hjørne. Brett hjørnet med spissen opp og over fyllet mot venstre kant slik at det danner en trekant.
Deretter bretter du nedre venstre spiss opp, slik at deigflaket får en rett nedre kant, så bretter du deigtrekanten mot høyre og opp igjen, slik at fyllet er helt dekket.
Fortsett å brette deigflaket på denne måten og stikk inn toppfliken. Pensle med litt smør og legg pakken på et stekebrett.
Gjenta prosessen med resten av deigflakene og fyllet slik at du får 16 pakker i alt.
Stek pakkene i 10-15 minutter i ovnen til de er gyllenbrune og sprø. Serveres varme som snacks, pyntet med korianderkvister som forrett, eller som tilbehør til drinker.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker