Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g blomkål
1 rød paprika
1 grønn paprika
3 dl finsnittet purre
2 ss margarin
6 egg
2 ss hvetemel
4 dl kremfløte
1 ts revet muskatnøtt
2 ts urtesalt
5 dl revet ost (sveiteserost, norvegia)
Del blomkålhodet i buketter. Skjær stilken i små biter og kok blomkålen i lettsaltet vann til den er knapt mør. La den renne godt av seg.
Skjær paprika i strimler. Fres purre og paprika i margarin et par minutter. Visp sammen egg, mel, fløte, krydder og ost. Tilsett grønnsakene og hell blandingen i en smurt, avlang brødform. Stek pateen ved 175 C i ca 1 time til den kjennes stivnet. Avkjøl litt før den hvelves.
Server grønnsakpaté kald eller varm med godt brød til.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker