Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g poteter i store terninger
1,5 dl melk
3 ss olivenolje
50 g smør
1 ss engelsk sennepspulver
havsalt
nykvernet svart pepper
Legg potetene i en kjele med vann, kok opp og skru ned varmen, og la dem småkke i 20 minutter til de er møre.
Sil godt av de kokte potetene, legg dem tilbake i kjelen og sett dem på lav varme. Rist kjelen og damp potetene tørre.
Ha melk, olivenolje og smør i en egen kjele og varm det forsiktig opp.
Mos potetene godt, og sørg for å knuse alle klumpene helt. Du kan også presse potetene gjennom en potetpresse.
Tilsett den varme melkeblandingen, sennepspulver, salt og pepper i potetmosen. Rør med en tresleiv til mosen er myk og godt blandet. Krydre etter behov.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker