Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
250 g auberginer
2 ts salt
1 rødløk i skiver
1 boks artisjokkhjerter, 400 g.
100 g svarte oliven uten stein
1/2 bunt hakket basilikum
250 g mozzarella i tynne skiver (eller annen ost)
Krydderolje:
1 dl olivenolje
1/2 ts salt
2 ts finhakket chili
1 ss finhakket frisk rosmarin
Lag en porsjon grunndeig. Sett ovnen på 225 C.
Bland olje, salt, rosmarin og chili og la det stå.
Skjær auberginer i centimeterstore terninger. Legg dem i en dørslag og bland med salt. La det stå slik at vannet trekkes ut, ca 30 minutter.
Skjær løk i skiver og artisjokkene i biter. Press ut så mye vann som mulig av auberginere.
Smør krydderolje på pizzabunnen, men gjem litt olje til å dryppe over. Legg på aubergine, løk, artisjokker, oliven, basilikum og ost. Slå på olje.
Stek midt i ovnen i ca 20 minutter.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker