Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 løk i båter
2 skrelte sjalottløk
3 knuste og hakkete hvitløkfedd
1 frisk chili i terninger
1 ts paprikapulver
½ ts malt kanel
½ ts korianderfrø, støtt
½ ts spisskumfrø, støtt
4 kardemommebelger, støtt
en stor klype safrantråder
3 gulrøtter i 2,5 cm biter
2 pastinakk i 2,5 cm biter
½ butternutgresskar i 2,5 cm biter
2 squash i tykke skiver
1 boks flådde cherrytomater, 400 g
6 dl grønnsakkraft
1 boks kikerter, 400 g skylt og avrent
75 g rosiner
havsalt
nykvernet pepper
en bunt koriander, hakket til servering
Pinjekjernecouscous:
500 g couscous
75 g pinjekjerner
50 g smeltet smør
Varm olivenoljen i en vid kjele. Ha i løk, sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i 2 minutter. Tilsett paprika, kanel, koriander, spisskum, kardemomme og safran, og la det surre videre i 3 minutter.
Ha i gulrøtter, pastinakk, butternut-gresskar og squash. La det surre i 5 minutter under stadig omrøring, slik at alle grønnsakene dekkes med krydder.
Ha i tomater, grønnsakkraft, kikerter, rosiner, salt og pepper. Pass på at alle grønnsakene er dekket med væske. Hvis ikke tilsetter du litt ekstra vann eller kraft etter behov. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.
Hell couscousen i en kjele og fyll på med vann til det står 2,5 cm over couscousen. Kok opp, og la det småkoke i 3 minutter under stadig omrøring. Sil godt av.
Legg pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek dem over middels varme under konstant omrøring, til de er brune. Ha dem i den avsilte couscousen.
Hell smeltet smør over og krydre med salt og pepper. Løs opp grynene med en gaffel og ha couscousen over i en stor serveringsskål.
Legg de ferdige grønnsakene på toppen av couscousen og pynt med masse frisk, hakket koriander. Serveres varmt.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker