Flere resulteter finnes under oppskriften
40 g usaltet smør
1 hvitløkfedd, knust
1 ts finrevet appelsinskall
4 faste, søte tomater
salt
nymalt svart pepper
friske basilikumblader til pynt
Rør smøret mykt med treskje i en liten bolle og bland med hvitløk, appelsinskall, salt og pepper. Avkjøl smøret noen minutter.
Varm ovnen til 200 C. Del tomatene i to på tvers og skjær av bunnen slik at de står støtt. Sett tomatene i en ildfast form og fordel hvitløksmøret jevnt over hver halve tomat.
Bak tomatene i 15-25 minutter i ovnen, avhengig av tomatenes størrelse, til de er så vidt myke. Server tomatene pyntet med de friske basilikumbladene.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker