Flere resulteter finnes under oppskriften
10 deler sesamfrø
1 del (eller mindre) salt
Rist saltet og frøet i en tørr kasserolle (husk å sette ovnen på lav!). Overfør ingrediensene til en kjøkkenmaskin hvor de blandes til de har en pulveraktig form. Dette pulveret kalles gomasio, og kan brukes i stedet for vanlig salt. Blander du pulveret noen minutter til, får du en tjukk postei, tahin. Tahin passer utmerket som pålegg, men kan også brukes for å gi annen mat en fyldig smak eller tykkere konsistens. Tahin kan også brukes sammen med falafler i pitabrød (se oppskriften på falafler under "burgere"!).
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker