Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1 1/4 dl varmt vann
Fyll:
1 liten boks sjampinjongstuing
50 g kokte aspargesbønner
50 g blomkålbuketter
50 g babymais
6-8 cherrytomater delt i to
2-3 soltørkede tomater i olje, finhakket
2 ss tomatsaus
50 g revet blåskimmelost
olje til pensling
salt
nymalt svart pepper
Bland hvetemel, salt og gjær til pizzadeigen i en stor bolle. Rør inn olje og vann til at du får en løs deig. Elt deigen i 5 minutter til den er glatt. Strekk ut deigen og kle en 18 cm pizzapanne eller lav kakeform med løs bunn. Fordel soppstuingen på bunnen.
Anrett de kokte grønnsakene pent oppå og strø på salt og pepper. Legg på de delte tomatene og de soltørkede tomatene i biter.
Fordel tomatsaus og ost over. Pensle med olje der det er nødvendig og dryss på mer salt og pepper. La stå varmt til deigen hever seg opp til kanten av pannen eller formen.
Varm i mellomtiden ovnen til 220 C. Stek pizzaen i 15-20 minutter til den er gyllen, bobler i midten og er sprø i kanten.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker