Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g broccolibuketter
125 g små purreløk eller vårløk
225 g asparges
1 liten fennikel
125 g frosne erter
3 ss smør
1 hakket sjalottløk
3 ss finhakkede friske urter
3 dl kremfløte
350 g rørpasta
salt
nymalt svart pepper
nyrevet parmesanost
Del broccolien i små buketter. Skjær purre og asparges i 5 cm lange stykker. Renskjær fennikelen og fjern eventuelle seige utvendige blader. Skjær den i kiler og la lagene henge sammen i rotenden slik at stykkene forblir hele.
Kok hver grønnsak for seg i kokende, lettsaltet vann inntil de så vidt er myke. Bruk samme vann til hver grønnsak. La alt vannet renne godt av og hold grønnsakene varme.
Smelt smøret i en egen kjele, tilsett hakket sjalottløk og la det surre til løken er myk, men ikke brun. Rør om iblant. Bland i urter som f.eks. persille, timian og salvie og fløte og la susen småkoke noen minutter til den tykner litt.
Kok i mellomtiden pastaen i kokende saltet vann i 10 minutter. La den renne av og ha den i sausen sammen med grønnsakene. Bland og smak til med pepper.
Server pastaen varm, drysset med nyrevet parmesanost.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker