Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss usaltet smør
2 knuste hvitløkfedd
1 ts finrevet appelsinskall
4 faste, søte tomater eller to store bifftomater
salt
malt svart pepper
basilikumblader til pynt
Rør smøret mykt og bland med presset hvitløk, appelsinskall, salt og pepper. Avkjøl noen minutter i kjøleskap. Forvarm ovnen til 200 C. Del tomatene i to, og skjær av litt av toppen slik at de står støtt. Legg dem i en ildfast form, og pensle dem med hvitløksmøret.
Stek tomatene i 15-25 minutter eller til de er akkurat møre, avhengig av størrelsen. Server pyntet med basilikum.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker