Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
200 g margarin
1/2 ts eddik
3/4-1 dl kaldt vann
Fyll:
250 g kjøttdeig
250 g medisterdeig
1 egg
2 ss vann
1 liten paprika
salt
pepper
1 ss kapers
merian
støtt ingefær
2 wienerpølser
2 skiver ost
Lag vanlig tertedeig. La den hvile og kjevle den så til et rektangel.
Lag fyllet: Arbeid sammen kjøtt- og medisterdeig, egg, vann og hakket paprika.
Smak farsen til med salt, pepper, kapers, merian og støtt ingefær.
Smør farsen ut til et rektangel på et fuktet matpapir. Lag det litt mindre enn tertedeigen.
Rull pølsene inn i osteskiver og legg dem i kjøttfarsen. Pakk farsen omkring pølsene og glatt det til.
Løft kjøttbrødet forsiktig over på deigleiven. Pensle kantene med vann, eller eggehvite, og rull deigen om kjøttet.
Legg hele brødet i en ildfast form og stek midt i ovnen ved 200 C i ca 45 minutter.
For å få en penere overflate kan deigen pensles med egg før stekingen.
Server kjøttbrødet varmt eller kaldt med salat til.