Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g oppmalt kjøtt fra skogsfugl
200 g rent brystkjøtt fra skogsfugl
100 g innmat, hjerte, lever og krås
100 g spekk
400 g medisterdeig
2 egg
1 1/2 dl rødvin
5 cl akevitt
2 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 ts timian
250 g bacon
smør til bruning
Finhakk fugleinnmaten og brun den i en panne. Avkjøl.
Skjær spekket i små terninger og gi det et oppkok i vann. Avkjøl.
Skjær brystkjøttet i fingertykke strimler og brun dem pent i en panne. Avkjøl.
Ha det malte fuglekjøttet sammen med medisterdeig, krydder, egg, vin og brennevin i en matprosessor. Kjør til en smidig farse. Bland til slutt inn spekkterninger og brunet fugleinnmat.
Kle en form, brødform eller liknende, med baconskiver. Legg i farse til det godt dekker bunnen. Legg så i strimler av brunet fuglekjøtt og dekk med farse. Nytt lag med kjøttstrimler og farse igjen.
Når formen er full så dunk formen litt hardt mot benken for å forsikre deg om at det ikke er luftlommer i posteien.
Stek posteien i ca 45 minutter ved 180 C. Bruk vannbad. Har du steketermometer, skal det vise 78 C i kjernen.
Når posteien er kald kan du dekorere toppen med f.eks. laurbærblad, olivener og skiver av sjampinjonger. Dekk det hele med aspik, gjerne tilsatt litt portvin eller madeira.