Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 knekkebrød
50 g smør
½ ts finhakket chili eller kajennepepper
Fyll:
5 plater gelatin
1 beger lettrømme
1 beger kremost med urter
3 ss majones
saft av ½ sitron
1 dl tørr hvitvin
200 g røkt laks
2 eggehviter
2 ss finhakket dill
salt
pepper
(10 personer til forrett)
Kjør knekkebrød i en kjøkkenmaskin til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen i en rund springform på 22 cm.
Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus.
Kjør sitronsaft, hvitvin og halvparten av laksen i en kjøkkenmaskin til en jevn masse. Tilsett rømmesausen.
Løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann. Pisk eggehvitene stive. Skjær resten av laksen i små terninger. Bland sammen laksemassen, lakseterningene og gelatinen.
Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili. Smak til med salt, pepper og eventuelt kajenne.
Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivnet.
Pynt med røykelaksskiver ved servering.