Flere resulteter finnes under oppskriften
12 godt avrente ansjos (evnt. 24 fileter)
6 hvitløkbåter, finhakket
3 sjalottløk, finhakket
1 ss rødvinseddik
2 dl oliven (jomfru) olje
6 persillekvister, finhakket
pariserloffskiver, ristet
rå grønnsaker: stilkselleri, blomkål, redikker, fennikel, artiskokker, paprika - i pene biter
Rens ansjosene og hold dem under kaldt, rinnende vann. Du trenger benfrie fileter, uten hode og hale. Skjær hver filet i små biter.
Ha ansjosbitene i food processor (hurtigmikser) med hvitløk og sjalottløk. Tilsett vineddik under kjøring. Ha så i oljen med tynn stråle mens maskinen går. Nå skal persillen blandes i, og alt kjøres sammen ca 10 minutter til. Server anchoïade smurt på tynne ristede skiver av pariserloff eller som dip til de rå grønnsakene.