Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g laksefilet
10 hele hvite pepper
1 lite laurbærblad
2 persillekvister
3/4 kg reker
6 1/2 dl fiskekraft (vann + 1 1/2 fiskebuljongterning)
1 dl tørr hvitvin
Gelé
10 gelatinplater eller 1 1/2 pose aspic eller buljonggelè
Pynt
aspargestopper
agurk
sitron
salatblader
Kok laksen i lettsaltet vann med hel pepper, laurbærblad og persille i ca 30 minutter, eller kok den i folie. Avkjøl fisken, men ikke la den bli helt kald. Rens rekene. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Skyll en randform med kaldt vann. Legg et lag rensede reker i bunnen, og oppå dette en blanding av laksestykker og reker. Legg gjerne bare reker i ytterkanten av formen.
Ta opp gelatinplatene, klem vannet ut av dem og smelt dem i fiskekraften. Tilsett eventuelt vin og sitronsaft. Avkjøl fiskekraften, men ikke la den bli helt kald.
Hell fiskekraften over reker og fisk i formen. La alt stivne (i kjøleskapet). Dypp formen raskt i varmt vann. Hvelv kabareten over på et fat. Fyll hullet i midten med små salatblader eller strimlet issalat. Pynt rundt kabareten med agurkskiver, sitron, dillkvister og aspargestopper.