Flere resulteter finnes under oppskriften
2 hvitløksfedder
4 sjalottløk, delt i fire
2 friske stilker i timian, hakket
2 laurbærblad, knust
4 nelliker
1 kg svinebog
500 g ister
2 dl vann
1 toppet ts fint havsalt
1/2 ts timian
1/2 ts kajennepepper
Trykk skrelte hvitløksfedder flate med hånden. Hvitløk, sjalottløk, timian, laurbærblader og nelliker legges på et stykke fin gas. Bindes sammen til et knytte med bomullstråd.
Fjern evnt. bein og fett fra svinebogen og skjær kjøttet i 3 cm terninger. Smelt ister i en gryte over svak varme. Tilsett kjøttbitene og brun dem lett mens du hele tiden snur dem med en tresleiv. Ta opp det brunede kjøttet i et dørslag og sil fettet ned i en bolle som settes til side.
Ha kjøttet tilbake i gryten. Tilsett gasposen og vannet, og la det få trekke over svært svak varme ca. 4 timer. Rør i blandingen nå og da. Tilsett mer vann hvis det virker for tørt.
Ta opp gasposen. Rør inn salt, timian og kajennepepper, og la det trekke ce. 30 minutter til. Fjern gryten fra platen og la alt stå til det er lunkent. Ta opp kjøttet og mos det med to gafler. Tilsett det avkjølte fettet og rør godt sammen.
Fordel røren i en stor form, eller fordel den i porsjonsformer, og dekk til. Settes i kjøleskapet og serveres i løpet av uken med skiver av landbrød eller nystekt pariserloff.