Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lettsaltet tunge av storfe, ca 1 kg
500 g kokt skinke
6 små purrer
2 egg
2 gulrøtter
5 ss hakket persille
4 ss hakket gressløk
1 liter lys aspik
1 sitron
salt
pepper
muskat
Pepperrotkrem:
3 dl kremfløte
2 dl seterrømme
1 sitron
3 ss revet pepperrot
2 ss frisk gressløk
salt
pepper
Kok tungen i vann ca 2 timer. Flå den mens den ennå er varm. Skjær tungen i lange strimler som er 1 x 1 cm. Skjær skinken i like store strimler som tungen.
Del purren i små terninger som kokes møre i saltet vann. Avkjøl i isvann så grønnfargen bevares. Skrell og del gulroten i terninger, som kokes møre og avkjøles. Hardkok eggene, hakk hvitene fint. Eggeplommene skal ikke brukes.
Hakk og bland persille og gressløk i den avkjølte aspiken. Tilsett finhakket eggehvite og smak til med sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og revet muskat. Ha gulrot, litt revet purre, skinke og tunge lagvis i en terrinform. Hell over aspik. Sett formen kaldt til aspiken stivner. Ta terrinen ut av formen og skjær den i skiver med en skarp kniv.
Bland fløte og rømme med pepperrot og gressløk. Pisk dette til det stivner. Smak kremen til med sitron, salt og pepper.
Anrett skivene med litt salat, friske urter og pepperrotkrem. Server gjerne brød og smør til.