Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk skinkeknoke
1 kg svinenakke
2 ts salt pr. liter vann
2 løk
2 laurbærblad
1/2 ts hvite pepperkorn
1/2 ts allehåndekorn
1 ts timian
NB: Sylten kan også lages av bare skinkeknoke, 2 kg)
Legg skinkeknoken i et rommelig kokekar (4 l). Mål opp og hell på kaldt eller varmt vann til det dekker knoken. Salt, kok opp og skum av. Tilsett krydder og skrellet løk i båter. Kok ca 45 minutter. Legg da i nakkekjøttet, spe eventuelt med litt vann og kok ytterligere 45 minutter til kjøttet løsner lett fra bena.
Ta opp kjøttet. Fjern svor, skinn og ben og legg dette tilbake i kokekaret. Kok uten lokk i 20-30 minutter. Kraften koker da inn, blir kraftigere på smak og stivner bedre. Skjær i mellomtiden kjøttet i biter.
Sil kraften. Mål opp kjøttet og bland det med drøyt samme mengde kraft. Kjenn om det er passe krydret. Hell sylten i former. Sett dem i kaldt vann for å stivne.