Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kalvekjøtt med ben av bryst, hals eller knoke
vann
2 ts salt pr. liter vann
6 hvite pepperkorn
6 allehåndekorn
1 laurbærblad
1 løk
Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt eller varmt vann slik at det dekker kjøttet. Salt, kok opp og skum av. Tilsett krydder og skrelt løk i båter. Kok under lokk på svak varme til kjøttet løsner lett fra bena, 1-1 1/2 time.
Ta opp kjøttet. Ta bort ben og brusk, legg dette tilbake i kraften og kok det i 20-30 minutter. Kraften får da mer smak og limstoff fra bena.
Skjær i mellomtiden kjøttet i små terninger eller mal det på kjøttkvern. Sil kraften. Mål opp kjøttet og bland det med drøyt samme mengde kraft. Smak eventuelt til med mer salt og krydder. Hell sylten i former, sett dem kaldt for å stivne.
Sylten kan oppbevares noen dager i kjøleskap, den kan også fryses. Fryst sylte blir tynn i konsistensen når den tines. Hvis den varmes, smakes til med krydder og får stivne på nytt, blir den som nylaget.