Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g malt svinekjøtt
100 g malt spekk
175 g malt kyllingkjøtt, helst bryst
350 g malt svinelever
1 stor løk som finhakkes og freses myk i smør
2 sammenpiskede egg
4 ss bløtlagte loffsmuler
1,5 dl tørr hvitvin
2 ss sitronsaft
2 hvitløkfedd, presset
10 helpepper
5 einerbær, malt
1 1/2 ts salt
kpr malt muskat
1 ts syltede grønne pepperkorn, hakket
3 ss hakket persille
2 laurbærblad
225 g bacon uten svor i tynne skiver
Bland alle ingrediensene unntatt laurbærblad og bacon. La farsen hvile et par timer eller natten over i kjøleskap.
Strekk ut baconskivene med baksiden av en kniv. Legg et laurbærblad i bunnen av en ildfast form som rommer 1,5 liter. Kle formen med baconskivene, og la endene henge over kanten. Ha farsen i formen og la den være litt høyere på midten. Legg på et laurbærblad og brett baconskivene over. Legg gjerne et par baconskiver på toppen.
Sett formen i langpannen på nederste rille og hell kokende vann i langpannen til det står 3-4 cm opp langs formen. Stek ved 175 C i 2 timer. Den er ferdig når den har krympet i formen og føles fast. Stikk i den med en pinne. Det skal ikke henge noe igjen av den. Avkjøl i formen på rist et par timer. Legg på litt press og la den modne i kjøleskapet til neste dag.