Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g fersk laksefilet uten skinn og ben 250 g torskefilet uten skinn og ben salt pepper 5 dl kremfløte 5 egg 100 g små lettkokte broccolibuketter - 1 form på 1 ½ - 2 liter bakepapir SAUCE VERTE: 5 dl crème fraiche 1 bunt frisk dill frisk brønnkarse 1 bunt frisk kjørvel eller persille salt sitronsaft
Mos laks- og torskefilet fint. Rør først farsen med salt, pepper og fløte. Knekk eggene og rør de godt sammen med fiskefarsen. Smak til med salt og pepper. Ha halvparten av farsen i en godt smurt 1 ½ liters form. Legg broccolibukettene i midten på langs. Legg resten av farsen over. Legg bakepapie over og trykk det lett ned i farsen. Sett formen i kjøleskapet i 2 timer. Sett ovnen på 170 C. Sett formen i en større form med vann. Sett den inn i den varme ovnen i 75-90 minutter. Prøv med en nål om terrinen er ferdig. Avkjøl terrinen helt før den hvelves. Skyll krydderurtene til sausen og hakk dem fint før de røres med crème fraiche. Smak til med salt og sitron.