Flere resulteter finnes under oppskriften
1 eggeplomme
salt
pepper
1 dl olivenolje
saften av 1/2 sitron
50 g tunfisk i olje
6 hardkokte egg
salatblad
svarte oliven uten stener til pynt
Begynn med å lage majonesen. Visp eggeplommene med en klype salt i en bolle. Tilsett olivenoljen dråpevis og visp godt for hver tilsetning. Hvis du tilsetter oljen for raskt vil majonesen skille seg.
Når halvparten av oljen er tilsatt og blandingen begynner å bli tykk, tilsttes 2 ts sitronsaft. Visp majonesen godt. Den skal nå bli lysere og litt tynnere.
Tilsett resten av oljen i en tynn stråle under stadig visping til majonesen er tykk. Sett den til side.
Del de hardkokte eggene i to på langs og grav ut plommene med en teskje.
Mos tunfisken med gaffel eller gni den gjennom en sikt. Mos også eggeplommene og bland fisk og egg i majonesen. Krydre etter smak med salt og pepper. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft.
Hell majonesblandingen i en sprøytepose og sprøyt majonesen i topper i de halve hvitene. Legg tre halve egg på et par pene salatblader på hver asjett. Pynt med en halv oliven på hvert egg.