Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g magert svinekjøtt
2 svineknoker á 700 g
2 svinetunger á 200 g
salt
2 løk
1 bunt kruspersille
1 ts timian
2 laurbærblad
5 hele allehånde
Krydderblanding:
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1 ts Spice Parisienne (4. krydder)
Legg kjøtt, knoker og tunge i en kjele med så meget vann at det dekker. Kok langsomt opp, skum godt. Salte.
Rens løk og legg den i kjøttet sammen med persille, timian, laurbærblader og allehånde. Legg lokk på kjelen og kok videre ca. 1 time. Ta opp det magre kjøttet og kok tungen og knoken videre ca 30 minutter.
Ta opp tungen og knoken, skjær alt kjøttet i små terninger og legg disse lagvis med krydderblandingen rett i formen. Sil kokekraften og hell den over kjøttet til dette er så vidt dekket.
Avkjøl sylten og sett den i kjøleskapet. La den stå tildekket ca. 12 timer.
Hvelv den ut av formen og skjær den i skiver med skarp kniv.
Grovt brød, syltede rødbeter, sennep eller poteter, bordeddik og flatbrød er naturlig tilbehør ved siden av denne litt moderniserte varianten av julesylten.